Promenadband

Med ett promenadband bränner man  https://bereader.se/           enkelt kalorier, går ner i vikt och håller kroppen allmänt frisk. Redan efter endast 30 minuters promenad in step with dag får man en positiv effekt på hälsan, källa. Även om det också är skönt att promenera utomhus finns det flera stora fördelar med ett band inomhus:

Du kan ha det framför TV:n och få underhållning samtidigt, eller göra något mer produktivt som att plugga/jobba.
Du riskerar inte att bli överfallen sent på kvällen. Nu kan du promenera vilken tid som helst på dygnet utan att vara rädd!
Du slipper vinterkylan, med ett band kan du gå inomhus i flera timmar även de kallaste vinterdagarna!
Skillnad mellan ett gåband och ett löpband
Den huvudsakliga skillnaden är som sagt att på ett promenadband/gåband så går eller promenerar guy. Och på ett löpband så springer man. Eftersom belastningen på ett band blir högre om guy springer är löpband mycket kraftigare byggda och mer stabila.

Detta gör att ett promenadband är billigare än ett renodlat band för löpning. Eftersom man lätt kan hitta ett billigt promenadband är det också vanligare i privata hushåll.

Man kan såklart även springa på ett gåband, men guy ska vara medveten om att det inte är 100% dimensionerat för det. Självklart beror det på bandets kvalité, guys springer du mycket och kraftigt så slits ditt band extra snabbt. Så har du endast tänkt att springa på ditt band bör du köpa ett löpband istället. Det är även skillnad på löpytans storlek, alltså självaste bandet man springer på. När man springer krävs det större yta för att man ska kunna springa avslappnat och inte vara rädd att trampa fel hela tiden. Därför är löpytan större på ett renodlat löpband jämfört med ett promenadband.

Bästa promenadbandet 2021 – Topplista
För att kora det bästa promenadbandet har vi gått igenom utbudet i stora svenska butiker såsom: Gymgrossisten, Sporttema, CDON, Sportamore med mera.

Det vi tittat på är främst:

Pris
Kvalité
Funktionalitet
Omdömen
#1 Christopeit Sport CS two hundred
Bästa köp

Ett prisvärt promenadband som har många inställningar och funktioner. Det bästa promenadbandet enligt oss just nu!

Fakta och egenskaper:

Hastighet: 1-8 km/h
Max användarvikt: a hundred kg
Motor: Ja, 735 Watt (1 hk)
Vikt: 29 kg
Display: Ja
Träningsprogram: sixteen stycken
Förvaring: Uppfällbar för att spara plats
Övrigt: Pulssensorer i handtagen
Klicka här för att läsa mer och köpa billigast på Sporttema!

(Du kan även kolla in den lite kraftigare modellen CS 300)

#2 Frontier gångband
Ett billigt gåband

Detta är ett mycket bra gåband, största fördelen är att det är riktigt billigt.

Så är du ute efter att köpa ett så billigt promenadband som möjligt är detta nog ditt bästa alternativ!

Fakta och egenskaper:

Hastighet: 1-10 km/h
Max användarvikt: 120 kg
Motor: Ja, 500 Watt
Display: Ja
Förvaring: Handtagen går enkelt att fälla ner så bandet tar mindre plats
Övrigt: Hållare för vattenflaska
Klicka här för att läsa mer och köpa billigast på CDON!

#three inSPORTline Neblin
Insportline Neblin gåband med säkerhetsräcken

Detta är ett lite dyrare gåband som är främst anpassat för personer med begränsad rörlighet. Det har nämligen 2 stabila säkerhetsräcken man kan hålla sig i samt så medföljer säkerhetsremmar. Det passar utmärkt för äldre samt personer som utför rehabilitering.

Det har en mycket kraftig motor för att vara ett promenadband guys maxfarten är ganska låg vilket innebär att guy inte kan jogga på det utan endast gå.

Fakta och egenskaper:

Hastighet: 0,three-6 km/h
Max användarvikt: 130 kg
Motor: Ja, 1750 Watt
Display: Ja
Transporthjul: Ja
Klicka här för att läsa mer och köpa på Sportgymbutiken eller Sporttema!

#4 Sprynkl Promenadband
Ett mycket billigt promenadband

Detta är det allra billigaste bandet i vår topplista och det enda som kostar beneath 2000 kronor. Den största anledningen till det låga priset är att det är ett gåband utan motor. Istället för en elektrisk motor drivs det fram när du går.

Detta har vissa fördelar, guys tyvärr mer nackdelar enligt oss. Den största nackdelen är att du i stort sett hela tiden (speciellt om du går snabbt) måste hålla dig i handtagen för att kunna driva bandet framåt.

Detta innebär att det blir lite onaturligt att gå, speciellt i höga hastigheter. När man går vill guy ju ofta låta armarna pendla längs med sidan av kroppen, vilket är svårt med detta band. I vår köpguide längre ner står det mer utförligt om för och nackdelar med eller utan motor.

I vilket fall som helst är det ett riktigt billigt band för dig som vill vara ekonomisk. Men vi rekommenderar ändå att köpa ett gåband med motor om du har möjlighet.

Fakta och egenskaper:

Bandets vikt: 28 kg
Max användarvikt: one hundred kg
Bandets yta: one zero five×37 cm
Motor: Nej, du är motorn. Till hjälp kan du variera lutningen på bandet och använda en magnetisk broms
Förvaring: Handtagen går enkelt att fälla ner så bandet tar mindre plats
Display: Tid, hastighet, puls, kaloriförbrukning och distans
Klicka här för att läsa mer och köpa billigast på Sporttema!

Köpguide till gåband
Vilket band ska du köpa egentligen? Det beror såklart främst på vad du tänkt använda det till. Har du tänkt att jogga och springa mycket är det en dålig idé att köpa ett promenadband eftersom det inte är dimensionerat för den belastningen. Du kan springa lätt då och då på ditt promenadband utan problem, men då slits det more snabbt. Så du som bara tänkt springa bör istället köpa ett renodlat löpband.

För dig som endast vill gå och promenera är att gåband ett mycket prisvärt alternativ. Det är bättre med ett löpband även för dig som endast tänkt gå, men som med mycket annat i livet kan guy inte alltid ha det bästa. Även om det är godare att äta ute på en fin restaurang varje dag, lagar man oftare mat hemma då det är mycket billigare.

Ett löpband kostar runt 7000 som minst och det finns band för 60000 också. Ett gåband däremot kan du köpa för endast 2-3000 vilket är mycket mer ekonomiskt för dig som bara vill promenera.

Med eller utan motor?
Det stora valet när du ska köpa gåband är ofta om du ska köpa ett med eller utan en elektrisk motor. Kort sagt är vår rekommendation att köpa med motor, guys vi ska lista alla för och nackdelar nedanför.

Fördelar utan motor

Lägre pris
Tystare
Drar ingen el
Nackdelar utan motor

Du behöver hålla i handtagen för att kunna driva bandet framåt, speciellt i höga hastigheter
Gångstilen blir onaturlig eftersom du inte kan låta dina händer hänga och röra sig fritt
Sammanfattningsvis överväger fördelarna inte nackdelarna enligt oss. Att dag ut och dag in inte kunna gå naturligt är helt enkelt inte värt det i längden. Fördelen att det är tystare är inte så jättestor heller då ett motorlöst gåband faktiskt låter en del ändå. Att det inte drar någon el är inte heller någon direkt jättestor fördel. Med tanke på hur lite el det drar och elpriset så gör det inte så stor skillnad.

Ska du köpa ett promenadband rekommenderar vi dig att välja ett med motor.

Promenadband utan handtag till skrivbord
Ett band utan handtag

Många efterfrågar ett gåband eller löpband utan handtag att ha under sitt skrivbord medan guy jobbar. Det är verkligen en perfekt idé om guy vill förena nytta med nöje. Väldigt många arbetsplatser idag har höj och sänkbara skrivbord där ett promenadband utan handtag enkelt kan skjutas in.

Den enda nackdelen är utbudet av dessa gångband i Sverige. Så vitt vi vet finns det endast ett band som uppfyller kriterierna simply nu. Det är Gymstick Walking som säljs genom webbutiken Sporttema.

Klicka här för att läsa mer och köpa Gymstick Walking!

Hoppas ni haft nytta av sidan och lycka till med träningen!

Vill ni komma i kontakt med oss kan ni göra det här.

CS two hundred – BÄSTA PROMENADBANDET 2021!

Bästa köp

Klicka här för att läsa mer och köpa billigast på Sporttema!

Search the web site
SENASTE INLÄGGEN
Fördelar med ett promenadband below vintern
Löpband eller promenadband?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *